Valge peakapsas on Eestis köögivili number üks. Aga „kapsamaailm” on tulvil huvitavaid, nii silmailu kui ka maitselamusi pakkuvaid teisendeid ja vorme.
End poeletis hiina kapsa nime taha varjavast pekingi kapsast saab vähese vaevaga ja kiiresti maitsva roa.
Pekingi kapsal endal kuigi erilist maitset ei ole ja Eestis lisatakse seda enamasti toorelt salatitesse, et massi anda.
Kuulus Korea toit kimchi on meilgi väga populaarseks saanud.
Hapendatud kapsas Korea moodi ehk kimchi
500 g Hiina kapsasast
½ dl meresoola
4 dl vett
Maitsepasta
1 väike sibul
4 küüslauguküünt
4 cm tükk ingverit
1 tl tšillihelbeid,
2 sl suhkrut
1 sl
Koreamaa üks olulisimaid kulinaarseid alustalasid on toiduaine nimega kimchi. Kimchi’t saab osta meil peenematest poodidest, kuid seda hõrku vürtsikat hapendatud kapsasalatit on üpris lihtne ka ise valmistada.
Tarvis läheb:1 suur hiina kapsas
1 suur v
Aasiapärase maitsega kerge salat, mida võib süüa kohe või säilitada purgis.
1 kg Hiina kapsast
1 fenkoli
2 tl soola
Marinaad
4 dl vett
1 dl suhkrut
1 tl soola
Lõika Hiina kapsas ribadeks. Lõika fenkol pooleks ja siis viiludeks.